Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op
Kraagdoos

Kraagdoos

Voor een bijzondere presentatie van luxere producten is een kraagdoos erg geschikt en een budgetvriendelijk alternatief voor luxe massief kartonnen dozen.

  • optie: interieur op maat gemaakt
  • verschillende soorten van veredeling mogelijk
  • plat en ongevouwen geleverd
  • eventueel voor jou op maat gemaakt

De bijzondere vorm van de doos in combinatie met een goed ontwerp en afwerking levert een premium verpakking van golfkarton op. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor wijnflessen of relatiegeschenken.

Personaliseren

Dankzij digitale druktechnieken is het mogelijk om iedere doos uniek te maken, zo kun je bijvoorbeeld een serie dozen maken met een uniek nummer of waarin we naam van de ontvanger verwerkt is.

Interieur

Om je product mooi te presenteren kunnen we een passend interieur ontwikkelen. Dit interieur kan zowel in karton als in schuim uitgevoerd worden. Kijk hier voor meer informatie over interieurs.

Wit of bruin golfkarton

Als basis gebruiken we wit of bruin golfkarton. Wil je een frisse bedrukking en bijvoorbeeld gebruik maken van foto’s, is het belangrijk een bepaalde PMS kleur te hebben of wil je gewoon een mooie witte doos, dan is de keuze voor een wit golfkarton logisch.
Wil je een stoerder ontwerp en zoek je een doos met een industrieel karakter, dan kun je met bruin golfkarton veel kanten op. Hoewel kleuren op bruin golfkarton wat donkerder tonen kun je in het ontwerp echt wel met kleur werken. Door wit onder de kleuren te drukken tonen ze nog wat frisser. We adviseren je hier graag over zodat het ontwerp goed tot zijn recht komt.

Zeefdruk

Wil je écht een doos met karakter, met bruin karton en krachtige kleuren en dekkende wit? Dan biedt zeefdruk dé oplossing. Met zeefdruk drukken we dekkende inkten op het karton zodat ook op donkere kartonsoorten gedrukt kan worden. Het is dan ook mogelijk om op zwart papier te drukken of direct op bruin golfkarton.

Afwerking

Door de dikte (ca 1,5mm) van het golfkarton ontstaat er spanning in het drukwerk bij het vouwen. Daardoor kan het opperlak van het papier breken op de vouwlijnen wat zichtbaar wordt als een breuk in het drukwerk. Hoe donkerder de kleur, hoe beter het te zien is.
Dit is te voorkomen door de doos te lamineren. We lijmen dan een flinterdun laagje kunststof op het papier. Dit beschermt het drukwerk zodat de doos duurzamer wordt. Er is keuze uit diverse soorten laminaten waaronder glans, mat en soft touche. Zo krijg je een nog luxere uitstraling die past bij je product.

voorbeelden

Wijndoos golfkarton, full color bedrukking afgewerkt met een mat laminaat.
Wijndozen golfkarton, full color bedrukking afgewerkt met een mat laminaat.
Golfkartonnen kraagdoos, full color bedrukt, interieur van golfkarton en schuim.
Kraagdoos van golfkarton voorzien van een full color bedrukking en een interieur.
Kraagdoos van golfkarton voorzien van een full color bedrukking en een interieur.

Keuzehulp

Weet je nog niet welk type doosje het beste geschikt is? Gebruik onze keuzehulp. Aan de hand van duidelijke vragen en voorbeelden helpen we je een keuze te maken

start de keuzehulp

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

076 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

06 82 34 81 32

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op