Voor ieder budget de beste oplossing
Bekijk onze nieuwste designs op
Ikwilietspresenteren

Ik wil iets presenteren

Een nieuw product, een goed idee, jaarverslag...dat wil je goed verkopen. Dan draait het om communicatie en presentatie. De verpakking speelt daarin een zeer belangrijke rol en het is daarom belangrijk daar veel aandacht aan te besteden. 

Voorbeelden

Toonbank display gemaakt van golfkarton voorzien van een full color bedrukking.
Massieve doos met deksel, full color, kleine doosjes van vouwkarton.
Massief kartonnen doosje voorzien van een schuimen interieur.
Tasdoosje gemaakt van kraft karton, full color bedrukt, met uitsparing.
Kraftdoosje tailor made gemaakt, voorzien van zeefdruk.

Bij het ontwikkelen van een verpakking is de belangrijkste vraag wat de hoofdfunctie van de verpakking is. Bij een presentatieverpakking is dat natuurlijk om het product op de beste manier uit de verf te laten komen. Dat is bij ieder product anders.

Wij hebben de afgelopen jaren veel verpakkingen mogen ontwikkelen en maken voor startups en nieuwe producten. We hebben hier veel ervaring mee wat we inzetten om efficiënt nieuwe verpakkingen te ontwikkelen. 

Budget

Budgetdoosjes biedt voor ieder budget een oplossing. Dat speelt ook bij presentatieverpakkingen. Het is daarom heel goed om van te voren aan te geven wat het budget is voor de verpakking. Bij kleine oplages, van 1 tot 100 stuks, is het handig om te werken met een totaal budget.  Bij grotere oplages is het juist handig om met een budget per verpakking te werken. 

De grootste impact op het totaalbudget wordt bepaald door het type doos. Ga je voor een massief kartonnen doos (vaak met magneetsluiting), dan zijn de productiekosten veel hoger dan voor een doos van vouwkartonnen of golfkarton. Dat heeft te maken met het aantal handelingen en de wijze van productie.

Hou in ieder geval rekening met een budget vanaf € 250,00 voor mooie bedrukte vouwkartonnen doosjes en minimaal het dubbele voor een paar massief kartonnen doosjes. Worden de aantallen groter dan 100 stuks, hou dan rekening met een budget vanaf ca € 300,00 voor bedrukte doosjes van vouwkarton en vanaf € 1000,00 voor massief karton. 

Uiteraard hebben de afwerking, eventeel gebruik van interieur en afmeting van de doos ook een grote invloed op de prijs.

Mogelijkheden

Het presenteren van producten kan in alle soorten karton : 

Vouwkarton

doos met deksel

Je kunt hier bijvoorbeeld een bedrukt doos met een los deksel inzetten. Dat geeft een luxe uitstraling en na openen heb je direct zicht op het product. Dit is met name geschikt voor lichtere en kleinere producten. 

Wanneer je aan de binnenkant van de doos een boodschap wilt laten zien kun je  een klepdekseldoos inzetten. Doordat het deksel bij openen van de doos scharniert wordt de binnenzijde zichtbaar. 

Meer informatie over doos met deksel

Meer informatie over klepdekseldoos

 

Golfkarton

Hoewel veel mensen bij golfkarton in eerste instantie denken aan brievenbusdoosjes of verzenddoosjes het ie het materiaal ook heel geschikt om zwaardere producten op een mooie manier te verpakken. Indien de juiste constructie en afwerking gebruikt wordt ontstaat er een uitstraling die veel mooier is dan verwacht. 

Als model kan gedacht worden aan een Fefco 427 (klepdeksel) model. In veel gevallen ontwikkelen we een tailor made doosje dat perfect bij het product past. 

Onderstaande links verwijzen naar mogelijke oplossingen.

Meer informatie over toonbank displays
Meer informatie over de kraagdoos
Meer informatie over maatoplossingen

 Massief karton

Dit is het meest voor de hand liggende type doos wanneer het gaat om de ultieme presentatie en het creëren van een uitpak ervaring. Hier kunnen we helemaal uitpakken, van een eenvoudige doos met deksel tot een display doos met een LCD scherm.

Meer informatie over massief kartonnen doosjes

Welke keuze maak jij?

Weet je nog niet welk type doosje het beste geschikt is? Gebruik onze keuzehulp. Aan de hand van duidelijke vragen en voorbeelden helpen we je een keuze te maken.

Start de keuzehulp

Bel ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

076 564 99 11

App ons

ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
vrijdag 8.30 - 16.00 uur

06 82 34 81 32

Mail ons

met al je vragen over doosjes.

info@budgetdoosjes.nl
Neem direct contact op